Andorra 2015: Mája Křivová je čtvrtá

and0Samozřejmě, že nás zajímají všechny kategorie, ale nejdůležitější je v tuto chvíli  finále žen. Mája Křivová do něj postoupila ze čtvrtého místa, což znamená dvoubodový handicap a také start v první trojici. Doplněny výsledky junior 20″ a elite 20″

Počasí se ve Vallnordu od včerejška příliš nezměnilo. Pro srážky vytrvale přicházející od jihozápadu je Andorra se svou průměrnou nadmořskou výškou 1996 m.n.m. ideálním místem, kde spadnout na zem. Start finále elite femine tak provází déšť a „příjemných“ devět stupňů nad nulou.

Finále women elite

Součástí nového systému soutěží pro letošní rok jsou handicapové body, které si závodníci nesou ze semifinále. První v pořadí nulu, druhý bod, třetí a čtrtý po dvou bodech a zbývající dva po třech bodech. Start finále je standardně odzadu, takže spolu s Májou se na trať vydává pátá Manon Basseville (FRA) a šestá Debi Studer (SUI). Čeká je pět sekcí na dvě kola. Sekce číslo jedna pro tuto trojici zůstává nepřekonatelná, všechny závodnice zde mají pětky v obou kolech. Na zbylých čtyřech se ale rozhoduje. Mája vybojovala jednu trojku a jednu dvojku stejně jako Francouzka, má oproti ní ale výhodu jednoho handicapového bodu. Švýcarka je ale jen o bod za nimi. Ve druhém kole ale bod připisuje, zatímco Mannon se zlepšila na 17 bodů. Májiny body samozřejmě naskakují jako poslední – sláva, 16 TB za druhé kolo znamená, že je z této trojice nejlepší!

Druhá trojice finalistek startuje s mírným zpožděním až po dvanácté hodině. Nina Reichenbach (GER) zahajuje dvěmi pětkami po sobě stejně jako Tatiana Janíčková (SVK), zatímco u Janine Jungfelsové (AUS) postupně naskakují 4-0-2-2-1 bod. Po prvním kole tak vede, druhá Tatiana (15 TB+0) , třetí Nina (19 TB+1). Stejně nekompromisně se Janine pouští i do druhého kola a ještě před koncem soutěže je jasné, že mistrovský titul letos zamíří do Austrálie. Souboj o druhé a třetí místo se rozhoduje na předposlední sekci, stříbro se poveze na Slovensko a Německo se musí spokojit s bronzovou příčkou.

Výsledky finále elite women: 1. J. Jungfels (AUS, 22 TB) 2. T. Janíčková (SVK, 32 TB) 3. N. Reichenbach (GER, 33 TB) 4. Marie Křivová (CZE, 38 TB), 5. Manon Basseville (FRA, 40 TB), 6. Debi Studer (SUI, 46 TB)

Celkové výsledky žen na webu UCI. Seznam všech medialistů v historii trialového MS UCI najdete zde.

Doplněno:

Finále junior 20″

Výrazně vyšší obtížnost čekala ve finále i na juniory. Jediný, komu mokré sekce nedělaly problémy, byl Dominik Oswald (GER). S pouhými osmi trestnými body a jedním handicapovým za druhou příčku v semifinále své soutěže porazil rozdílem třídy – druhý Sebastian Ruiz (ESP) měl bodů třikrát tolik! Třetí místo těsně na jedničky bral Johan Buchwalder (SUI).

Finále elite 20″

V elitě malých kol byl nejočekávanější souboj mezi Abelem Mustielesem a Benito Rosem. Bylo jasné, že Abel bude chtít vrátit porážku z nedávného mistrovství Evropy. Se semifinále postupoval z druhého místa, Benito z prvního. Už v prvním finálovém kole si Abel s 11 TB vytvořil slušný šestibodový náskok, kterým by „vykryl“ nějakou tu neplánovanou pětku (fakt vtipný, jako by si někdo pětky plánoval…). Benito po prvním kole s 19 TB třetí, před něj se ještě vešel Lucien Leiser se 17 TB. Toto pořadí se po druhém kole nezměnilo: mistrem světa se stal A. Mustieles (ESP), první vicemistr L. Leiser (SUI), druhý vicemistr B. Ros (ESP).

je20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *