Andorra 2015: Poslední medaile rozdány

and0Závěrečný den soutěží patřil královské kategorii 26″ – velkým kolům je totiž v UCI věnováno přeci jen o trochu více pozornosti, nežli těm malým. Mnozí ale mají stejně rádi obě velikosti: třeba Dominik Oswald, včerejší vítěz kategorie Junior 20″, kterého dnes mohli diváci vidět i na startu finále Junior 26″.

Kompletní reportáž z Andorry:

Junior 26″

Dominik nebyl jediný. Parťáky na startu mu stejně jako včera dělali Johan Buchwalder a Nicolas Fleury, šestici doplnili Noah Cardonna, Jannis Oing a samozřejmě nechyběl Nicolas Valée. Právě Valée spolu s Oswaldem své soupeře odsunuli doslova na vedlejší kolej. První kolo zajeli za 3, respektive 4 body – zatímco další v pořadí, Buchwalder s Fleurym, měli plných 18 TB. Ve druhém kole se situace opakovala. Dominik stáhl na dva body a čekalo se na dojezd Nicolase, který před poslední sekcí měl na kontě tři body.  Oswald si s sebou ale nesl zátěž dvou handicapových bodů ze semifinále. Kolik bodů dostane Valée na poslední sekci? Jestli více než dva, vyhraje Oswald… Nula! Vítězem juniorů 26″ se stává Nicolas Valée se 6 TB, druhé místo Dominik Oswald 8 TB, třetí Nicolas Fleury 36 TB. Kompletní výsledky kategorie najdete zde.

Elite 26″

Vítězi semifinále Jacku Carthymu první kolo příliš nevyšlo: tři pětky a celkových sedmnáct bodů znamenalo průběžně třetí pozici. Vedl s 12 TB Vincent Hermance následovaný Kennym Belayem (15 TB) a Gillesem Coustellierem (18 TB). Ve druhém kole Jack bojoval jako lev, stáhl na 8 bodů. Stejně se ale o pozice na pódiu prali i ostatní jmenovaní. Gilles rovněž 8, Kenny 9 stejně jako Vincent. Sčítáte? Nezapomeňte na handicapy! :-) Sčítat ale nemusíte. Kompletní výsledky jsou zde, titul bere Vincent Hermance, stříbro Jack Carthy, bronz Kenny Belay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *