Andorra 2015: semifinále 26″

and0Poslední semifinálové jízdy se jely ve čtvrtek. V juniorech 26″ Česká republika bohužel nemá zastoupení – ale zkusme ještě chvilku naše kluky přemlouvat, třeba přistoupí na to, že by jim velké kolo také slušelo :-) Jména těch, kteří na to již přišli, najdete ve výsledcích semifinále. V kategorii elite 26″ pohled na průběžné výsledky vzbuzoval údiv: polovina startujících absolvovala první kolo s plným počtem trestných bodů! Co se to tam v těch Pyrenejích dělo?

Tratě oproti včerejšímu semifinále 20″ kol pořadatelé částečně upravili, obtížnost některých – ale ne všech – tak byla o něco vyšší. O druhou „úpravu“ se postaralo počasí. Od rána pršelo, což znamenalo posun celého závodu na úplně jiný level. Na start se postavilo 32 závodníků, z nich devět dojelo do cíle s plným počtem 75 bodů. Mezi nimi bohužel i jediný český jezdec v této kategorii, Vlasta Čiháček – rychlá jízda mu zajistila alespoň 24. příčku.

Že se ale sekce projet dají, ukázali top jezdci. Jack Carthy, Gilles Coustellier, Vincent Hermance – ti všichni dokázali i na mokru zajet jedno kolo za 3 – 4 trestné body. Na druhé straně ani jim se nepodařilo zajet úplně bez pětek. Poslední postupující finalista, Rafael Tibau, měl na kontě 38 TB. Srovnáme-li to s včerejšími body u elite 20″, je rozdíl obrovský. Možná je trochu škoda, že nepršelo i včera – Váša Kolář to na mokru totiž umí skvěle… Celkové výsledky semifinále elity zde.

Při prohlížení jmen jezdců na výsledkové listině člověka napadne, že závod je v této kategorii náročný nejen pro závodníky, ale i pro časoměřiče. Nejen, že musí dávat pozor, aby se nepřehlédl a nezaměnil bratry Gillese a Giacoma Coustellireovy, případně Hermance a Hermanna. Další chyták na něj číhá u britského jezdce jménem David KERR (ročník na rození 1984) a kanadského jménem David HERR (též ročník narození 1984). Nu, do finále nepostoupil ani Kerr, ani Herr, takže pro tentokrát má po starostech.

Zítra v jedenáct dopoledne nezapomeňte všichni držet palce Máje Křivové ve finále žen! Na serveru trialinside.com ji sice překřtili na „Křikovou“, ale po závodech v Lučenci, kdy jsem zápasil s maďarskými jmény, mám pro chyby tohoto typu pochopení…  Na stejném serveru se můžete podívat na fotky z kvalifikace juniorů, elity 20″ i zmíněných žen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *