Celkové výsledky MS

Potřetí a patrně naposledy se konalo mistrovství světa v čínském Chengdu. Z pohledu českých jezdců jednoznačně platí do třetice všeho dobrého a letošní sezona patřila mezi jednu z nejúspěšnějších. Přesto, že na medaili z UCI MS stále čekáme: pomineme-li první trialsínové šampionáty na přelomu osmdesátých a devadesátých let, tak tu zatím poslední získal v roce 1995 Radek Šeliga. Od té doby byla “placce” nejblíž Mája Křivová svým čtvrtým místem v Andořře 2015, v mužských kategoriích pak Vašek Kolář v roce 2013, kdy v jihoafrickém Pietermarisburgu skončil na páté příčce.

Letos se podařilo podařilo dvěma našim jezdcům postoupit do finálové šestky. V kategorii elite women  to vyšlo Bětce Pečínkové – ano, sázeli jsme na ni. První osmička nebo desítka mezi ženami je ale velmi vyrovnaná a to bylo samozřejmě vidět i v Chengdu. Letos neměl jistotu nikdo, obhájkyně loňského titulu Reichenbach už měla za sebou porážku od mladé rakety Baron a do toho se pokaždé na MS čeká, v jaké formě přilétne z Austrálie J9 Jungfels – zpravidla ve výborné. V této konstelaci se tedy ocitla na startu finále i Alžběta s nevýhodou první startující. To se podepsalo na počtu nasbíraných bodů. Výsledné umístění se tak nezměnilo: šestá příčka.

Marek Pochtiol do svého posledního šampionátu mezi juniory přesedlal na velké kolo. Sázka se vyplatila, do finále šel stejně jako Bety z šestého místa. A to s sebou neslo stejný handicap: Marek byl v roli toho, kdo soupeřům osahává překážky a zjišťuje, jak moc se liší jejich čtení při on-foot prohlídce od ostré jízdy na kole. Jedna nebo dvě branky chyběly, aby změnil své semifinálové umístění, ale to jsou ta “kdyby”. Šesté místo pro Marka je i tak důstojným juniorským rozloučením. Tomáš Vepřek se svého malého kola zatím vzdávat nechce, v juniorech 20″ skončil na 13. příčce.

Také v elitních mužských kategoriích naši závodníci skončili pod finálovou hranicí. Vašek Kolář vloni nastupoval do závodu krátce po úraze ruky a s výsledkem spokojený nebyl – letos si ale spravil chuť a vyjel si dvanácté místo. Jak sám podotkl, vysněná první desítka by byla ještě lepší, ale není důvod být nespokojen. S tím nelze než souhlasit. Ve stejné kategorii startoval také Honza Šmíd, kterému patří 26. příčka. V kategorii men elite 26″ pak obsadil Tomáš Eibl 30. místo a Lukáš Müller 31. místo.

Celkové výsledky

Výsledky Urban Cycling World Championship v disciplíně trial jsou tedy následující:

Men elite 20″:

  1. D. Oswald (GER), 2. B. Conejos (ESP). 3. I. Areitio (ESP) … 12. Václav Kolář, 26. Jan Šmíd

Men elite 26″

  1. S. Llongueras (ESP), 2. N. Vallée (FRA), 3. J. Carthy (GBR)  …  30. Tomáš Eibl, 31. Lukáš Müller

Women elite:

1. N. Reichenbach (GER), 2. V. Barón (ESP), 3. M. Basseville (FRA) … 6. Alžběta Pečínková

Men junior 26″:

  1. O. Widmann (GER), 2. V. Gonzáles (SUI), 3. D. Barón (ESP) … 6. Marek Pochtiol

Men junior 20″

  1. Ch. Rolls (GBR), 2. T. Guillén (ESP), 3. A. Fraile (FRA) … 13. Tomáš Vepřek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *