Den druhý: držíme laťku

Druhý soutěžní den zahájila juniorská kategorie na horských kolech. V ní reprezentoval Česko Marek Pochtiol. V 8:30 nejsou místní podmínky tak úplně ideální pro závod (z hotelu na závodiště je to nejméně půlhodina autobusem a o čínském smogu si nechte vyprávět, poznámka redakce), ale přesto se s nimi Marek doslova popral. Do karet mu nehrály ani další okolnosti – špatně strávený včerejší oběd, dvě proražené duše, pár pádů do bahna a do vody. To všechno Mára ale přepral a může se radovat z postupového šestého místa. V sobotu mu budeme držet palce ve finálovém kole.

O 3 hodiny později se na start postavil nováček na MS, Tomáš Vepřek v juniorech 20″. Ani Tomáš nebyl před závodem úplně ve své kůži, ale první odjetá sekce ho nakopla a Tom se postupně probojovával dále. První dvě kola se držel na osmém a devátém místě, pár chybek v poslední rundě ho ale posunulo o kus zpět. Nakonec i tak skvělé 13. místo.

Posledním želízkem v ohni dnešního dne byla Alžběta Pečínková. Myslím, že více z nás věřilo, že pokud má někdo šance na finálko, tak je to právě Bětka (píše Žoržo z Číny a tady z Česka to můžu jen potvrdit). Konkurence v ženské elitě je hodně nabitá a proto nebylo do poslední odjeté závodnice o finále rozhodnuto. Ale dopadlo to, jak jsme si přáli a Bětka si se 410 body doskákala rovnou pro kvalifikaci do finále!

Zítra (pátek) nás čekají poslední semifinále. V 9:00 místního času mužská elita 26″ a ve 13:30 elita 20″. Bojovat o body budou Lukáš Müller, Tomáš Eibl, Honza Šmíd a Váša Kolář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *