130 účastníků Světových her mládeže

Budoucí generace trialových specialistů se sešla o víkendu ve švýcarském Moudonu na 2013 UCI Trial World Youth Games (Světových hrách mládeže). Soutěžit přijelo celkem 130 mladých sportovců z celé Evropy a z Japonska.

V dívčí soutěži získala druhý titul v řadě královna šampionka z roku 2012, Nina Reichenbachová (Německo). Závod dokončila 10 bodů před Španělkami Carlou Caballe Riberovou a Irenou Camonis Yarzaovou. V chlapecké kategorii poussin pak bylo pódium celé španělské, s Alanem Rovirou Campaňou na prvním místě. Na stupních se k němu připojil Pol Cabre-Verdiell Badia (2) a Eduardo Richart Martin (3).

Benjaminská kategorie byla silně obsazena s dvanácti postupujícími finalisty osmi různých národností. Španěl Gerard Trueba Tió si ve finále na začátku vytvořil velký náskok, ale nakonec dokázal jen tak tak vybojovat první místo před belgickým Romainem Leonardem a Charlie Rollsem z Velké Británie.

Oproti tomu v minimech dominoval Noah Cardona (Francie) od začátku do konce. Následovali jen Stefano Ravarelli (Itálie) a Ryoga Tsuchiya (Japonsko).

2013 Uci Trials WYG se uzavřely stylově kategorií kadet, kde sportovci musí stále znovu kombinovat přesnost a sílu až do poslední zóny. Šampión kategorie minime z roku 2012 Nicolas Vallée (Francie) byl blízko vítězství, ale chyba na poslední sekci otevřela cestu k titulu jinému francouzskému sportovci, Jérémy Desclouxi.

Od svého založení v roce 2000 jsou UCI Trials World Youth Games mladší variantou UCI Trials Mistrovství světa.

Ve svém proslovu při zahájení president UCI Pat McQuaid uvedl: “Chci říci všem sportovcům: V následujících pár dnech vás čeká velké poznání. Poznání ostatních, poznání pravidel, poznání sebe sama. Bude to vaše první zkušenost se stresem a vaše první zážitky na mezinárodní scéně. Pokud už jste někdy závodili, tak už to znáte, a pokud jste zde poprvé, tak brzy zjistíte, že Mezinárodní hry mládeže jsou výbornou školou pro mezinárodní soutěže do budoucnosti.”

Jen dodávám, že z České republiky se zúčastnil jediný jezdec, Mára Pochtiol, a v kategorii benjamin obsadil mezi třiceti jezdci šesté místo.

Přeloženo z www.uci.ch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *