Finále ČP v Hamrech

Hamerské finále Českého poháru v cyklotrialu jezce přinutilo zopakovat si zásady ježdění na mokru – a zvládli to se ctí. Ostatně stejně jako zvládli pořadatelé přípravu závodu. Šest sekcí s překážkami rozmanitého složení bylo našipkováno s ohledem na hrozící déšť – a ten skutečně v polovině závodu přišel. Kdo si pospíšil, stihl zajet za sucha o pár sekcí víc, zmokli ale všichni. Při pohledu na meteoradar vedení soutěže rozhodlo stanovit výsledky elity na základě kvalifikace. Oprávněnost tohoto rozhodnutí potvrdil hustý dlouhotrvající déšť, který spustil těsně po vyhlášení výsledků – tedy v době, kdy by jinak startovalo finále.

V elitě 20″ s přehledem zvítězil Vašek Kolář, druhé místo vybojoval Petr Mokrý a bronz připadl Honzovi Šmídovi. Do kategorie elite 26″ se vlila čerstvá mladá krev a bude to zajímavé: v Hamrech zvítězil Andrej Galovič, s úplně stejným bodovým ziskem a jen díky delšímu času stříbrný Marek Pochtiol, který premiérově vyměnil dvacku za dvacetšestku a to je dobře, třetí místo Tomáš Eibl.

V kategorii women s jistotou zvítězila Bety Pečínková, druhé místo brala Eliška Hříbková, která s pomalu blížícími se patnáctinami začíná pomalu pokoušet dospělé kategorie. V expertech zvítězil Ondra Krupčik, druhé místo nejpozitivnější jezdec celé téhle party Táda Kříž.

Kompletní výsledky soutěže zde, jak dopadla mládežnická část poháru Youth Games si můžete přečíst tady.

Na závěr zamyšlení – tři kola Českého poháru, je to málo nebo je to akorát? Srovnejme to s UCI Trials World Cupem, ten má letos také “jen” tři kola. Určitě by jak UCI, tak český cyklotrial ještě jedno dvě kola navíc snesly. V obou případech je to otázka zájmu pořadatelů zorganizovat pohárovou soutěž. Přihlašovat soutěže do sezony 2020 je možné už teď.

Foto v záhlaví: Jindra Krammer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *