Olomoucké finále

Závěrečná soutěž Českého poháru v Olomouci nabídla atraktivní lokalitu: pár kroků od historického jádra města, přímo před rušným obchodním centrem Šantovka. Pět sekcí drželo krok s lokalitou. Jednička s dominujícím červeným nápisem “Olomouc” byla naservírována přímo proti vchodu a lidé vystupující z tramvaje ji měli jako na dlani. Dvojka na sousedním mole nabídla barevný kontrast černých cívek a pomalu žloutnoucícho listí stromů v pozadí. Trojka patřila sponzorovi soutěže, firmě Staves, a kdo rád skáče po střeše bagru, ten si přišel na své. Čtverka z klád z městských lesů byla sice snadná na stavbu (řidič klaďáku to měl za dvacet minut), ale už ne tak snadná na průjezd. A konečně pátá sekce – jak již víte z našeho facebooku, její konečná podoba byla dlouho neznámá, ale výsledek v podobě skruží z Prefy Grygov stál za to.

Pro Český pohár byly na těchto tratích vyhrazené barvy šipek červená pro kateogrii expert, růžová pro women a žlutá pro elitu. České závodníky doplnili jezdci ze Slovenska, kteří si nenechali ujít možnost ukázat před diváky své umění, případně se poprat o price-money v elitě.

Spojené finále elity vyhrál a  třítisícové price money si odvážel Samuel Hlavatý, druhé místo obsadil Marek Pochtiol a třetí na stupních vítězů byl Martin Štěpánek. V expertech zvítězil Ondra Krúpčik, v kategorii women své soupeřky porazila Bětka Pečínková.

Laťka obtížnosti tratí byla v Olomouci na české poměry nasazená zjevně příliš vysoko a řada jezdců dojela s plným počtem bodů – tady šlo při stavbě tratí asi trochu slevit. Stále ale platí, že ČP by měl generovat jezdce schopné zapojit se do mezinárodních závodů – jak se to našim jezdcům daří můžeme sledovat na právě probíhajícím Světovém poháru v Berlíně. “Kvalitné sekcie a celkovo organizácia svojou úrovňou nemala ďaleko od úrovne Svetových hier mládeže”, tak viděli olomouckou soutěž účastníci ze Slovenska. “Tragédie kam až za dva roky ten sport klesnul“, zhodnotil  naopak závod, na němž nebyl, jeden z bývalých českých jezdců, který se stále ještě nesmířil s tím, že cyklotrial funguje i bez něj.

Kompletní fotogalerii ze závodu Českého poháru od Petra Tvaroga najdete na Zoneramě, výsledky pak jsou zde na webu. Čekáme ještě na video, jakmile bude k dispozici, dáme vědět 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *