V nouzi se bratr hodí

Dát něčemu jméno neznamená, že se nám to líbí. Třeba tlaková níže Fabienne, která se zrovna teď toulá Evropou. Účastníci ani pořadatelé Světového poháru v Antverpách z ní určitě nadšení nebyli. Ale co naplat – vytáhnout nepromokavé bundy z batohu, kapuce na hlavu a jde se závodit. Jak už jsme psali v předchozím příspěvku, “CZE” u svého jména měli napsané tentokrát jen dva startující. Marek Pochtiol do kvalifikace elity 20″ nastupoval s cílem “projet aspoň jednu sekci” – splnil trojnásobně a dokonce si střihl i jednu nulu, hodně dobrý výkon. Na postup ze skupiny to nicméně nestačilo. Kvalifikace byla konečná i pro Tomáše Eibla v elite 26″.

V nouzi o kom psát se tedy hodí “bratia Slováci” – to tak máme celá společnost, když mají průser, tak “dobře že jsme se rozdělili”, když se jim daří, tak “Czechoslovakia, bratia forever”. Každopádně Samo Hlavatý byl ve formě a v kvalifikaci vyhrál svou skupinu s jediným trestným bodem. V semifinále skončil sedmý. Ne o bod, ne na nuly, ale se shodnými body a o pitomé čtyři minuty času. Pechvogel dnešního dne 🙁 Přesto úžasný výkon a dosavadní vrchol Samuelovy kariéry. Na Slovensko proto posíláme velkou gratulaci a nemůžeme si nepřihřát domácí polívčičku: tohodle borce byste měli, pokud se nic nepředvídaného nestane, vidět v akci na finálové soutěži Českého poháru v Olomouci!

Vítězem elity 20″ se stal A. Montalo (ESP) následovaný D. Oswaldem (GER) a T. Pechhackerem (AUT). Ve dvacetšestkách první J. Carthy (GBR), druhý N. Vallée (FRA) a třetí hlavní organizátor akce K. Belaey (BEL), kterému se na domácím podiu tradičně daří. V elite women nám trochu chyběla Bětka Pečínková, “její šesté místo” si zabrala k radosti svých fanoušků Larena Hees – nicméně o stupně vítězů svedly do poslední sekce napínavý těsný souboj vítězná N. Reichenbach (GER), následovaná M. Basseville (FRA) a N. Kamark (SWE). Kompletní výsledky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *