Jak vypadá „štěstíčko“?

Světový šampionát UCI 2017 je u konce. Z českého týmu zajel nejlepší výsledek Václav Kolář, který se v kategorii elite 20″ umístil na 8. místě. Skvěle! Umístění v top-ten jen potvrzuje, že Váša je jezdcem světové třídy – v současnosti  bohužel v elitě v Česku asi jediným. K tomu, aby dnes nastoupil do finále, chybělo jediné. Štěstíčko.

Jak Štěstíčko vypadá, nikdo přesně nevíme. Celkem podrobně ale víme, jak vypadá jeho dvojče Neštěstíčko. V Chengdu mělo podobu dvou branek, které se Vášovi nepodařilo projet čistě. Dva doteky o překážku znamenaly o dvacet bodů méně (dle nových pravidel) a právě těchto dvacet bodů dělilo našeho jezdce od finále letošního mistrovství světa. Opakuje se tak bohužel scénář z Andorry 2015.

Finálové výsledky

Všechny sobotní finálové jízdy tedy byly bez české účasti. V kategorii junior 20″ postupoval z druhého místa Samko Hlavatý (SVK). I k němu se ale ve finále Štěstíčko otočilo zády, tentokrát rozhodovala jediná branka a Samo skončil čtvrtý :-( Optimistickým pohledem: Samo je čtvrtý nejlepší na světě! :-) Vítězem se stal (ne moc překvapivě) Alejandro Montalvo (ESP), druhé místo Louis Grillon (FRA), třetí Domenec Llado (ESP). V juniorech 26″ zvítězil Nathan Charra (FRA), následoval jej Tomu Shiozaki (JAP), třetí Noah Cardona (FRA).

Ženskou elitu ovládla Nina Reichenbach (GER) – letošní vítězka Světového poháru tak úspěšně obhájila titul z loňského Val di Sole. Že nová pravidla dokázala jezdce trochu vyhodit ze zajetých kolejí, ukazuje pořadí na dalších místech jak v ženské, tak následně v mužských kategoriích. Druhé místo v ženách brala Nadine Kamark (SWE), třetí Irene Caminos (ESP). Favorizovaná trojice Basseville, Jungfels a Studer skončila až pod stupni vítězů.

Elite 20″ vyhrál Abel Mustieles (ESP), druhý Dominik Oswald (GER), třetí Ion Areitio (ESP). V elite 26″ bylo rozhodování o vítězi obtížnější: hned tři jezdci získali shodně po 220 bodech. O jejich pořadí proto rozhodlo doplňkové kritérium počtu šlápnutí a mistrem světa se stává Jack Carthy (GBR), druhé místo patří Nicolasi Valleemu (FRA) a třetí skončil Kenny Belaey (BEL). I zde zcela propadli hlavní favorité Hermance s Coustellierem.

Celkové výsledky UCI Urban Cycling World Championship

Kompletní výsledkové listiny najdete na stránkách UCI pod odkazem „individual results“ u příslušné kategorie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *