Start hezky z ostra

Ve velkém stylu zahájil letošní Český pohár v cyklotrialu. Úvodní soutěž hostilo Veselí nad Moravou a byl to start jak má být. To, že zdejší trialpark má potenciál na pořádání elitní soutěže, jsme tušili už na podzim, když se zde uzavírala loňská sezona Youth Games. Od té doby park ještě trochu dozrál – a nabídl sekce, které opravdu stály za to. Je vidět, že parta z Veselí se umí nejen společně bavit, ale když je třeba, tak také společně pracovat.

Sedm sekcí nabídlo mix materiálů od žlutického pískovce přes betonové skruže a pneumatiky až po dřevo ve všech podobách. Stabilitu možná trochu komplikoval silný vítr, který provázel celý den, ale teplota byla oproti letošním červnovým “normálům” naštěstí nižší.

Vzhledem k počtu přihlášených závodníků v elitních kategoriích bylo upuštěno od finálového kola a o výsledku rozhodovaly body z 2×7 kvalifikačních sekcí. V elitě 20″ zvítězil Samo Hlavatý (SVK), druhý skončil Vašek Kolář a třetí flek zůstal Markovi Pochtiolovi. V elitě 26″ kraloval “navrátilec” David Herka, který suverénně zvítězil, o zbylé dva stupínky se na základě času a losu podělili Tomáš Kočička a Tomáš Žoržo Eibl. Kategorie women byla one-women-show v podání Bětky Pečínkové, v expertech pak s pouhými pěti trestnými body zvítězil Marek Pochtiol.

Mnohem početnější bylo startovní pole v mládežnických kategoriích (viz youthgames.cz) a zájem byl také o volné věkově neomezené open kategorie. Kompletní výsledky najdete zde.

Na fotogalerii ze závodu se můžete podívat třeba tady.

Před sebou nyní mají závodníci mistrovství ČR v Praze, seriál Českého poháru bude pokračovat až po prázdninách v září soutěží ve Sklence.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *