Buenos días, já taky jdu…

Všichni jsou už v Mexicu, buenos días, já taky jdu – možná si ještě vzpomenete na refrén jedné starší country odrhovačky od Michala Tučného. Stačí zaměnit Mexiko za Španělsko a stará píseň přesně vystihuje realitu dnešních dnů. V sobotu se jel první letošní závod UCI C1, Copa Catalana v Barceloně, a český jezdec Václav Kolář v něm mezi dvaatřiceti jezdci kategorie elite obsadil osmé místo. K tomu si ještě střihl návštěvu v Bicicletas Monty, do jejichž továrního týmu patří. Další česká parta soustředěná kolem klubu Mraveniště na závody nečekala a po týdenním trénování v okolí Barcelony odletěla v sobotu domů, aby ji vzápětí vystřídala mládež z Trial Czech Teamu. Ti si pro své soustředění zvolili osvědčený Suances. Jaké jsou jejich plány pro nejbližší dny?

Soustředění určené pro věkovou kategorii “15+” organizuje Jirka Štěpánek už podruhé a letos se akce účastní sedm jezdců: Martin Štěpánek, Marek Pochtiol, Bětka Pečínková, Petr Mokrý, Ondra Krúpčik, Tomáš Vepřek a Andrej Galovič – tedy jezdci spadající do kategorií kadet / junior / elite / women s potenciálem zapojit se do soutěží Světového poháru. Základnu si tým zvolil v městečku Suances (nedaleko Santanderu), hlavním důvodem jsou až neuvěřitelné pobřežní skály. Program by měl víceméně odpovídat loňskému scénáři – dvoufázový trénink na kamenech, doplněný jedním dnem pod vedením Raula Gutiereze. Letos bude bohužel chybět závěrečný závod C1 (viz úvodní odstavec).

Český tým můžete sledovat na facebooku anebo můžete mrknout do fotogalerie z úvodního dne (nebo i druhého nebo třetího) – ty skály jsou opravdu impozantní!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *