Andorra 2015: Přece jen do finále!

and0Opět aktualizováno Středa patří semifinálovým jízdám „malých“ kol. Junioři svou kvalifikaci dojeli pár minut před polednem, Martin Štěpánek skončil s 50 TB na 16. místě. O jediný bod skončil pod postupovou čárou i slovenský jezdec Samo Hlavatý :-( Kompletní výsledky juniorů. Napínavý boj o finále v elitě 20″ právě skončil, ale výsledek není takový, jaký bychom si přáli. Dočkali jsme se až později…

Elite 20″

V elitě 20″ jsme měli dva jezdce. Vašek Kolář zajel první kolo za šest bodů s jedním šlápnutím na třetí a pětkou na čtvrté sekci, kterou většina soupeřů jela s nulou. Těchto šest trestných bodů znamenalo průběžně sedmé místo – jenže do finále jde jen prvních šest jezdců. Abel Mustieles první kolo nula, Benito Ros a Raphael Pils po bodu… Na špičce je prostě pořádná tlačenice a chyba se neodpouští. Ve druhém kole proto nikdo neriskuje, čtvrtou sekci všichni jedou na jistotu. Pětky chytají Pils, Leiser a také Mustieles, Vašek zajel za výborné dva body – a posunul se na čtvrtou příčku. Udrží se v postupové šestce? Na LiveResults postupně naskakují body jezdců, kteří dojíždí do cíle. Benito Ros třetí kolo za bod a do finále jde z prvního místa. Abel Mustieles s celkovými deseti body má postup také jistý, stejně jako Raphael Pils s jedenácti – jenomže pak tam naskočí i Vaškovy body a je po nadějích. Pětka na páté sekci, kterou v předchozích kolech dával za nuly, sedm bodů ve třetím kole a 15 celkově znamená až osmé místo :-(Nejlíp rozjetej závod v životě. Na poslední sekci jsem nechtěl riskovat, protože to klouzalo, tak jsem si šlápl a při tahání shodil šipku. Je to na ****„, neskrýval své zklamání Vašek bezprostředně po dojezdu. Neskutečná smůla. Sen o finále se sice rozplynul, nicméně výsledek je to přesto skvělý.

Druhým českým jezdcem byl Vojta Křiva. V prvním kole vybojoval jednu trojku, druhé kolo bohužel plný počet, ve třetím jedna jednička. Celkově 69 bodů a 26. příčka.

Kompletní výsledky semifinále elity 20″ najdete zde.

Women  – doplněno

Letošní změny v pravidlech na jedné straně snížily počet finalistů z osmi na šest, což nás mrzí, na druhé straně ale zavedly finále i v ženské kategorii. V té startovala v českém dresu Mája Křivová. První kolo zajela za osm bodů, mezi třinácti závodnicemi to znamenalo pořadí v první polovině. V dalších dvou kolech se jí podařilo body ještě ubírat, za celý závod nechytla jedinou pětku. Devatenáct bodů celkem znamená, že Mája postupuje do finále ze čtvrtého místa!!! Blahopřejeme.

Výsledky ženské kategorie zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *