Andorra 2015: první závodní den

and0První soutěžní den v Andoře bohužel nezačal pro českou výpravu vůbec, ale vůbec dobře. Romana Chvojku srazilo auto a odnesl to škaredě zlomeným loktem. Podle posledních informací je po operaci a snad OK.

and6

Bez vydatné večeře se druhý den závodit nedá… (pondělí)

Jezdci jsou naštěstí v pořádku a mohli tak nastoupit do týmové soutěže národů. Princip již známe z Belgie. Některé země obsadily všech pět možných pozic v týmu, jiné daly dohromady sotva tři jezdce. Sekce pro týmovou soutěž vtipně obsahovala ozvěny prvků z „ostrých“ závodních sekcí: oranžové betonové bloky, černě natřené cívky, kameny… Z českého družstva se podařilo zabodovat Máje (10 bodů), Martinovi (90), jediný Vašek zajel podle svých představ za 150 bodů z dvousetbodového maxima. Váša pojal jízdu oproti ostatním poněkud nevážně až exhibičně, k radosti publika i moderátora zařadil 360° otočky a sklidil za to nadšené ovace. Celkový součet 250 bodů však stačil CZE na sedmé, předposlední místo – oproti Hrám mládeže ale přeci jen zlepšení! :-) Výsledky najdete zde.

Ve středu jsou na pořadu kvalifikační jízdy žen a dvacetipalcových juniorů i elity. Závodníkům držíme palce a Romanovi přejeme rychlé uzdravení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *