ME Alpago: Kvalifikace elity a finále žen

Evropský šampionát UEC pokračuje dnes (pátek) kvalifikačním kolem elity 26″ (start v 10 hodin), kde v dresu ČR nastoupí Vlasta Čiháček, Marek Tryner a Tomáš Eibl. Ve 12:30 čeká kvalifikace Vojtu Křivu v kategorii elite 20″, Marie Křivová odstartuje do finále žen v 15 hodin.

Tatiana Janickova SvkAlpago2015

Tatiana Janíčková (foto mtbalpago.it)

 

 

 

 

 

 

 

V elite 26″ je přihlášeno 22 jezdců, mezi favority patří Vincent Hermance, Gilles Coustellier nebo Jack Carthy, nicméně zatím se jedná jen o kvalifikaci a tito jezdci budou šetřit síly na sobotní finále. V elite 20″ najdeme na startovní listině 27 jmen, nechybí mezi nimi Abel Mustieles, za kterého musel včera na stupních vítězů na biketrialovém mistrovství cenu za třetí místo převzít Rafa de la Torre, ani Rick Koekoek, který Odenu také opustil před koncem.

Zatímco v září na mistrovství světa se letos pojede kategorie women už také dvoukolovým systémem kvalifikace – finále, na ME jede ještě patnáctka závodnic „postaru“ přímo finále. Kandidátek na vítězství je více – například Tatiana Janíčková, loňská mistryně světa, nebo Nina Reichenbachová, která skončila těsně za ní. Uvidíme, jaký výsledek zvládne zajet Mája Křivová navzdory svému stále zraněnému kotníku.

Výsledky dnešních soutěží

DOPLNĚNO: Finále žen ovládly slovenské závodnice. Titul mistryně Evropy získala výkonem 18 TB Tatiana Janíčková , druhé místo patří Nině Reichenbachové z Německa s 28 TB a třetí je Kristýna Sýkorová s 32 TB. Marie Křivová obsadila  s 39 TB celkové 6. místo. Jako hostující mimo soutěž jela i australská závodnice Janine Jungfelds, závod zvládla za 20 TB. Kompletní výsledky žen jsou zde.

Čeští jezdci v mužských kategoriích do finále nepostoupili, výsledky jejich kvalifikace mužů: elite 20, elite 26.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *