Tečka za sezonou

Slavnostní vyhlášení udělalo definitivní tečku za letošní cyklotrialovou sezonou. Před zaplněným sálem olomouckého DDM a za zvuku fanfár si převzali zasloužené ocenění ti nejlepší v jednotlivých kategoriích Her mládeže a Českého poháru v trialu. Poděkování na pódiu a potlesk publika si vysloužili také úspěšní členové reprezentačních týmů – letošní finalisté ze Světových her mládeže a z Mistrovství světa v trialu: Mája Křivová, Marek Pochtiol, Tomáš Vepřek a především Bětka Pečínková, stříbrná medailistka z WYG.

Hry mládeže

V kategorii promesa si dres vítěze sezony 2015 odnášel Jirka Sehnal, druhý v  pořadí Vašek Pečínka a na třetí dokulhal po dopoledním závodě trošku potlučený Tomáš Kolofík :-) Předávání cen se ujali Roman Chvojka s Vaškem Kolářem. V poussinech si fanfár pro vítěze užil Vojta Vepřek, za ním stáli Vojta Kalaš a Hynek Straka. Kategorii benjamin v letošním roce vyhrál Tomáš Vepřek, druhý Martin Damborský, třetí Tomáš Valenta. V minimech na nejvyšším stupni Marek Pochtiol následovaný Adamem Kosíkem a Peťou Mokrým. Vítězkou kategorie girls pro rok 2015 je Bětka Pečínková, druhé místo Eliška Hříbková, třetí Denisa Pecháčková. Kadety jsme letos měli jen dva, lepší z nich byl Lukáš Janka a na Tomáše Kočičku tak zbylo druhé místo. Kompletní výsledky sezony 2015 jsou zde. Každou kategorii provázelo několik fotek z průběhu sezony pro připomenutí, jak si vyhlašovaní jezdci, ale i jejich soupeři, letos vedli na soutěžních sekcích.

Český pohár

Krátká projekce fotografií  z domácích i zahraničních závodů uvedla i druhou část odpoledne, vyhlášení Českého poháru v trialu. Zatímco v kategorii hobby si převzal cenu za třetí místo jediný přítomný jezdec Adam Pochtiol, v další kategorii byla partička expertů na stupních kompletní: vítěz Marek Pochtiol, druhá Mája Křivová a třetí Adam Kosík. V elite 26″ si pro ocenění dojel opět pouze vítěz a zároveň jeden ze sponzorů seriálu mládeže Marek Tryner. V elite 20″ si svými výsledky vysloužil vítěznou znělku Vašek Kolář, druhý nastoupil Vojta Křiva a třetí Martin Štěpánek. Kompletní výsledky zde. Ceny jezdcům Českého poháru předávali zástupci té nejmladší generace – Denisa Pecháčková, Vojta Vepřek a Tomáš Kolofík jako symbol toho, že jednou po těchto zkušených jezdcích bude mít kdo tu štafetu přebrat.

Po vyhlášení vystoupili na pódium zástupci klubů, které by se chtěly zapojit do pořádání cyklotrialových soutěží v příštím roce. Krátce seznámili přítomné se svými plány – rozhodně je se na co těšit.

Poděkování

Cyklotrialovou sezonu 2015 zaštítil Český svaz cyklistiky, jenž na akci zastupoval předseda olomouckého krajského svazu a člen prezídia pan Petr Šrámek.

Poděkování patří také Ústřednímu automotoklubu ČR, pod který spadá velká část místních klubů. V Olomouci čtyři sportovci z trialových klubů ÚAMK obdrželi drobný, leč hodnotný dárek z rukou člena prezídia pana Zdeňka Růžičky jako poděkování za sportovní výkony v letošním roce.  Oceněni byli Bětka Pečínková a Mája Křivová z AMK Hamry nad Sázavou, Tomáš Vepřek z AMK Biketrial klubu Olomouc a Vašek Kolář z AMK Biketrial Blansko.

Další poděkování patří TPK Pribina a Kocouru Pribináčkovi, který děti provázel celý rok po závodech a nechyběl ani tentokrát, dále Romanu Chvojkovi a jeho obchodu Bikeprod.cz a také Marku Trynerovi alias FunTown.cz za ceny, které věnovali vítězům Her mládeže. V neposlední řadě děkujeme DDM Olomouc za poskytnuté prostory.


Po vyhlášení všech kategorií se většina z přítomných přesunula k připravenému občerstvení (první samozřejmě jako vždy zmizely Smajlíky z Pribiny), ale kávy a koláčů si neužívali dlouho – náhle se zhaslo, z reprobeden zadunělo a z chodby se s rámusem přihnala smečka čertů jen chabě usměrňovaných hodným panem Mikulášem s Andělem. Některé děti byly tak vyděšené, že dokonce přislíbily i to, že budou víc trénovat. Takže na závěr ještě poslední poděkování, tentokrát Jirkovi Sehnalovi a Líbovi Pecháčkovi (i za Kruspy!), kteří v tom prý (pssst!) byli nějak namočení. Díky!

Galerie

Několik ilustračních záběrů vybíráme z kompletní fotogalerie Jirky Štěpánka, kterou najdete na http://608031228.rajce.idnes.cz/5.12.2015/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *