Report: Český pohár Praha – Řepy

Druhou dubnovou sobotu jsme se vydali do hlavního města (konkrétně  PRAHA 6 – ŘEPY) na první podnik Českého poháru v TRIALU pod ČSC , který pořádal Roman Chvojka se svým týmem BIKEPROD. Již  tradičně byl spojen se závody Českého poháru horských kol v Cross country. Počasí u nás na Vysočině bylo nepříznivé, dva dny v kuse pršelo, a tak vybaveni potřebnými doplňky na mokro jsme vyrazili na Prahu. Při příjezdu k metropoli se najednou začala protrhávat obloha a i silnice byla suchá. Na samotném závodišti ani nekáplo a nás tak čekal pěkný, suchý závod, i když teplota vzduchu se pohybovala kolem 10°C.

Roman pro závodníky připravil 4 KÚ na již tradičních místech. Tři sekce v prostoru startu a cíle v blízkosti BMX dráhy, čtvrtý úsek již tradičně v lese na sypké hlíně s jehličím. A jako každý rok, tato „BIU“ sekce dělala závodníkům největší problémy.

Jezdci a výsledky

V závodě ČP UCI se závodilo ve čtyřech kategoriích – HOBBY, EXPERT, ELITE 20“ a ELITE 26“. V kategorii Hobby se tentokrát o účast postarali mladí jezdci Hříbkovi, doplnění o veteránku trialových tratí Miu Očadlíkovou, která si odskočila zazávodit ze sjezdových tratí. Vítězkou modrých tratí se stala Eliška Hříbková před svým bratrancem Vojtou a třetí již zmíněnou Miou Očadlíkovou.

V kategorii Expert zvítězil Mára Pochtiol před Tádou Křížem a Lukášem Valným. Žádný z jezdců se nevyhnul chybám a tak počet  trestných bodů byl mnohem vyšší než minulý týden v Rakousku.

V kategoriích Elite se již závodilo i ve finálových jízdách. Pořadí odpoledního klání však zůstalo stejné jako v dopoledním závodě. V Elitě 20“ Váša Kolář ukázal, kdo je současná česká jednička. Druhý skončil Vojta Křiva  a třetí jeho týmový kolega Martin Štěpánek. V Elitě 26“ zvítězil Mára Tryner před Tomášem „Žoržo“ Eiblem a Jaromírem Kašparem.

Co dodat na závěr? Děkujeme za pěkný závod, kterému už chyběla jenom větší účast závodníků. V porovnání z jezdci crosscountry , kterých kolem nás jezdily stovky, jsme si my TRIALISTI připadali jako jehla v kupě sena.


Report z prvního kola Českého poháru pro nás tentokrát sepsal Tomáš Pochtiol – díky. Je vidět, že kdo vyrazil v sobotu do Prahy, udělal dobře, protože zatímco nejen na Vysočině, ale i na Moravě vytrvale pršelo celý víkend, tak někde u Říčan jakoby byla nakreslená tlustá čára, za kterou si dešťové srážky už netroufly. Nutno říct, že výše zmiňovanou sekci „v jehličí“ si raději za deště nikdo ani nezkouší představit. Druhé kolo ČP jezdce čeká 15. května v Ústí nad Labem a třetí 29. května v Děčíně.

Fotogalerie

Fotografiemi ze závodů nás poslední dobou zásobuje Jirka Štěpánek a ani tentokrát to není jinak. Galerii najdete zde.

Kompletní výsledky

Celkové výsledky ze závodu najdete zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *