UEC ME: Medaile rozdány

Neděle na ME patřila finálovým jízdám. Český dres byl mezi finalisty jediný a oblečený jej měla Mája Křivová. Ze semifinále si nesla zátěž 3 handicapových bodů. Po dobře odjetém prvním kole trochu zaváhala a celkem i s handicapem dovezla 27 bodů, stejně jako Caminos. V Májin prospěch rozhodl větší počet dvoubodových sekcí. 

Čtvrté místo tak bylo téměř jisté už před startem druhé trojice finalistek, protože na stupně vítězů byly tyto body přeci jen příliš vysoko. V druhé skupině ženského finále se rozběhl souboj mezi Ninou Reichenbach a Tatianou Janíčkovou. Po zaváhání Janíčkové v prvním kole vedla Reichenbach o bod, druhé kolo ale Tatiana dokázala zajet za dva body a karta se obrátila: titul mistryně Evropy obhájila Tatiana Janíčková (SVK), druhé místo Nina Reichenbach (GER), třetí Debi Studer (SUI), čtvrté Marie Křivová (CZE).

Jak již bylo napsáno včera, ostatní naši jezdci mezi finalisty nepostoupili. Mezi juniory na malých kolech jsme mohli držet palce alespoň Samkovi Hlavatému. Do finále postupoval ze druhého místa, ale svou jízdu nezačal vůbec dobře – pět, jedna, pět. Jeho soupeři ve skupině jeli prakticky bez chyb, první kolo zvládli jak Sebastian Ruiz, tak Eloi Palau se třemi nulami. Bylo jasné, že pokud se Samuel ve druhém kole výrazně nezlepší, vypadne ze stupňů vítězů úplně. To se naštěstí nestalo a Samo získal bronzovou medaili s tříbodovým náskokem před svým věčným soupeřem Louisem Grillonem. O zlatu a stříbru rozhodla pětka Ruize na poslední sekci. Z čtyřbodového náskoku byla v tu ránu jednobodová ztráta a titul patří Palauovi.

V kategorii junior 26″ těsně zvítězil Nicolas Valée, v elite 20″ s jistotou Abel Mustieles, v elite 26″ patřily kompletní stupně vítězů Francii a nejvýše stál Gilles Coustellier.

Celkové výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *