ME: O vlásek a o fous

Bez medaile, ale přesto úspěšně skončilo pro naše závodníky mistrovství Evropy v toskánském Il Cioccu. Bětka Pečínková se umístila na čtvrtém místě v elite women, v juniorských kategoriích dosáhl nejlepšího umístění Marek Pochtiol – sedmá příčka.

Soutěžní dění začalo v sobotu kvalifikacemi. Hned v úvodní kategorii, junior 26″ jsme vkládali naděje do Marka Pochtiola. Ten během sezony přešel z malého kola na velké a byl jeden z jezdců s šancí na postup do finále. Márovi první kolo nevyšlo jak chtěl, ve druhém pak doháněl co se dalo a zajel velmi slušný bodový výsledek 360 bodů. Na postup do finále mu ale přesto chybělo 20 bodů a skončil na 7. příčce. Bylo to o fous.

V juniorech 20″ nastoupili Tomáš Vepřek a Petr Mokrý. Tomáš si vedl podobně jako Mára, jeho 340 bodů mu vyneslo 10. místo. Petr s 220 body se musel spokojit s 16. příčkou v pořadí.

V elitních kategoriích mužů jsme letos měli zastoupení pouze v elite men 26″, oba naši jezdci – Tomáš Eibl i Lukáš Müller bohužel posbírali méně bodů než by si sami přáli a společně uzavírají výsledkovou listinu své kategorie.

Medaile na dosah

Největší pozornost tak na sebe, vzhledem k průběžným výsledkům letošní sezony, poutala Bětka Pečínková v kategorii elite women. V sobotní kvalifikaci si s tratěmi poradila na výbornou – v prvním kole ztratila jedinou branku, celkově v kvalifikaci skončila na třetím místě (za Verou Baron a Manon Basseville, před Ninou Reichenbach). Pro nedělní finále to byla skvělá výchozí pozice.

A ženské elitě patřil i otvírák nedělního finálového dne. Ranní start v devět není v takovémto případě optimální. Těžké sekce umocňoval mokrý podklad fotbalového hřiště, na kterém byly tratě postavené. A hned první sekce začínala velmi těžkým výskokem. “Kdo jej odšlápl, vyhrál”, okomentoval úvodní branku Václav Pečínka. Bětka se bohužel pokusila o čistý průjezd a finále tak zahájila pádem a nulou na kontě. Bodovou ztrátu už nedokázala na zbývajících čtyřech sekcích dohnat. Celkem 110 sesbíraných bodů, 10 bodů za bronzovou medailí. Na jedné straně vynikající výsledek mladé závodnice a velká gratulace, na druhé straně zklamání ze čtvrtého místa, protože to bylo opravdu o vlásek.

Evropský šampionát byl letos prologem k závěrečnému kolu Světového poháru, které se koná na stejném místě příští víkend. Stále je tedy o co závodit.

Výsledky ME 2019:

elite women: 1. Reichenbach, 2. Basseville, 3. Baron, 4. Bětka Pečínková (kompletní WE)

men elite 20″: 1. Oswald, 2. Montalvo, 3. Pechhacker (kompletní ME20)

men elite 26″: … 1. Carthy, 2. Vallée, 3. Llongueras, … 31. Lukáš Műller, 32. Tomáš Eibl (kompletní ME26)

men junior 26″: … 1. Widmann, 2. Gonzales, 3. Baron, … 7. Marek Pochtiol (kompletní MJ26)

men junior 20″: … 1. Rolls, 2. Guillen, 3. Fraile, … 10. Tomáš Vepřek, 16. Petr Mokrý (kompletní MJ20)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *