UCI Trials World Youth Games

Zítra startují ve Wadowicích letošní Světové hry mládeže – mistrovství světa pro jezdce do 16 let. Český repre tým je již zčásti na místě, zčásti na cestě – tak, aby v 17 hodin mohli nastoupit k obhajobě medaile v týmové soutěži. Jak dopadnou vám dáme vědět, až to budeme vědět 🙂 Zatím nabízíme překlad úvodního textu ze serveru UCI.org:

“Mladí trialové specialisté ve věku 9 až 16 let budou ve dnech 9.-11. srpna bojovat o mezinárodní medaile v polském městečku Wadowice.

UCI Trials World Youth Games – Světové hry mládeže, tradiční startovací můstek pro světovou elitu, oslavují v roce 2019 již 20. ročník. Letošní soutěž se koná na místě jen 50 km od Krakova, které tři roky po sobě hostilo úvodní soutěž Světového poháru (2014 – 2016). Historické náměstí Jana Pavla II. v centru Wadowic bude jevištěm pro World Youth Games, kde jezdci musí překonávat sekce z kamenů, kmenů, betonových rour a železničních pražců.

Reprezentanti 16 zemí v celkovém počtu 158 jezdců budou soutěžit podle nových UCI pravidel, která byla poprvé představena v soutěži elitních jezdců na UCI Urban Cycling World Championship v roce 2017 a také v letošním UCI Trials Světovém poháru. V těchto pravidlech je cílem posbírat ve vymezeném čase maximum bodů na celkem pěti sekcích.

Koncept je jednoduchý: projeď brankou bez doteku země nohou nebo části bicyklu vyjma pneumatik a sesbírej 10 bodů za každou branku projetou “čistě”. Šedesát bodů je nejvyšší možné skóre na každou sekci.

Soutěž zahájí v pátek 9. prosince oblíbená týmový soutěž, kterou vloni vyhráli Španělé poté, co těsně porazili vítěze z roku 2017, Českou republiku. Španělsko také dominovalo v individuálních kategoriích kromě mladších dívek (tam vyhrála naše Denisa Pecháčková, poznámka překladatele) a letos má do Wadowic přihlášenou nejpočetnější delegaci s 30 jezdci. Česká republika, Francie, Japonsko a Velká Británie měly také své jezdce na stupních vítězů v Lazzate (Itálie) v roce 2018 a budou se snažit udržet svá medailová umístění i v letošním roce.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *