Kolář vítězem C1 v Olomouci

Ostrá zahraniční konkurence se sešla na startu elitní kategorie sobotního závodu C1 v Olomouci. Třináct závodníků v elite 20” plus čtyři jezdci v kategorii elite 26” – a mezi nimi tři jezdci z první desítky UCI rankingu v čele s Thomasem Pechhackerem v duhovém dresu mistra světa a také šest národních šampionů ze sedmi zemí.

Finálová šestice byla stanovena na základě kvalifikačního scratche obou elitních kategorií. Hlavní favorit závodu Pechhacker chyboval na poslední finálové sekci a pád jej odsunul z téměř jistého vítězství až na čtvrtou příčku. První místo a body do rankingu tak získal jediný český zástupce ve finále Václav Kolář, těsně za ním (se stejnými body, ale horším skóre) se umístil italský šampion Marko Bonalda. Třetí místo pak bral mladý slovenský reprezentant Samuel Hlavatý.

Pochvalu si od zástupce UCI vysloužili rozhodčí na kontrolních úsecích za přesné a nestranné hodnocení soutěže a také za to, jak dobře zvládli přechod na nový bodový system pravidel UCI Trials platných o loňského podzimu. “Je také dobré vidět, že někdo nová pravidla aplikoval i v mládežnických kategoriích, v mnoha zemích nad změnou stále váhají”, dodal Peter Fisch.

Kromě UCI C1 se v sobotu konalo i mistrovství České republiky mládeže, ve kterém v nejmladší kategorii poussin zazářil Jiří Sehnal, jako jediný dokázal celou soutěž absolvovat bez jediné chybičky. V benjaminech se mistrem stal Vojtěch Hříbek, v mladších dívkách Alžběta Vaněčková, ve starších dívkách Eliška Hříbková, v kategorii minime René Vymětal a v kadetech Tomáš Vepřek.

Kompletní výsledková listiny mládež + UCI C1 je na výsledkovém webu českého cyklotrialu: http://youthgames.cz/results/prehled/25

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *