Přihlašování na slovenské závody

Na Slovensku od letoška zavedli nový informační systém na zpracování výsledků a jsou ještě o krůček dál, než my: rozhodčí budou mít přímo v sekci aplikaci v telefonu, do které mohou zadávat body a vy je vidíte ihned ještě během jízdy – tak, jak jsme to zažili na MS v Číně. Palec hore pre slovenský trial! S novým systémem je spojené i online přihlašování předem, čtěte dál důležité informace od Janky Kucovej. Slovenský seriál letos zahrnuje šest akcí, viz kalendár na slovenských stránkách.

Vážení zástupcovia klubov,
keďže na slovenských pretekoch pravidelne štartujú aj českí jazdci, čomu sa tešíme, a blíži sa nám prvé kolo slovenských hier mládeže a slovenského pohára, rada by som Vás informovala o zmenách, ktoré pripravila komisia cyklotrialu na sezónu 2019.
Všetky slovenské súťaže budú uvedené na portáli https://sutazecyklosport.sk
Prihlasovať jazdcov na súťaže je možné LEN cez tento portál. Je potrebné najprv zaregistrovať klub, prihlásiť sa pod klubovým kontom a vytvoriť databázu svojich jazdcov. Ak jazdec nemá licenciu, do kolónky UCI ID vypíšte “x”. Ak máte databázu s jazdcami, vyberiete na ktorý pretek ich chcete prihlásiť a prihlasujete ich do konkrétnych kategórií. Je možné prihlásiť jedného jazdca do viacerých kategórií, prípadne mladšieho k starším a naopak. Samozrejme ak sa jazdec rozhodne zmeniť kategóriu v deň súťaže, je to možné. 
Systém vám nedovolí prihlásiť jazdca po uzávierke registrácie, organizátor to môže urobiť ráno v deň preteku (čo bude zohľadnené vyšším štartovným), ale aj v tomto prípade to musí ísť vždy cez klubové konto. 
Verím, že si na prihlasovací systém rýchlo zvyknete, a oceníte benefity, ktoré to zo sebou prináša. napr. online výsledky, štatistiky jazdca, štatistika klubu, súpisky klubu…
V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom registrácie klubu, prihlasovania jazdcov ma neváhajte kontaktovať.
Janka Kucová
0903 639 447

Kalendár Slovenských pretekov

  • 25.5.2019, Záriečie, Slovenský pohár, Slovenské hry mládeže
  • 15.6.2019, Rudina, Majstrovstvá Slovenska, Slovenské hry mládeže
  • 22.6.2019, Veľké Zálužie, Slovenské hry mládeže
  • 17.8.2019, Banská Bystrica, Slovenský pohár SPEEDTRIAL
  • 24.8.2019, Lučenec, Slovenský pohár, Slovenské hry mládeže
  • 07.09.2019, Poprad, Slovenský pohár, Slovenské hry mládeže

 

4 komentáře u „Přihlašování na slovenské závody

  1. Václav Pečínka

    Ahoj Radku,
    vím že jenom přepisuješ rozhodnutí slovenských kolegů, ale já v něm žádnou výhodu nevidím. Snad jen online výsledky mohou někomu pomoci taktizovat v závodě, výkony jezdců ani pořadatelů neovlivní.
    A přihlašování JEN přes portál? Vytvoří se účet klubu, seznam jezdců, klubové konto. Kdo ho bude na Slovensku spravovat? Kdo ho bude za klub spravovat? Správce? Nebo budou mít všichni jezdci povolený přístup k individuálnímu přihlašování? Co s jezdci kteří nejsou členy žádného klubu a chtějí si závody jenom zkusit? Pošleš domů jezdce kteří se nechtějí, nebo nemohou registrovat? Etc.. Moc otázek a málo odpovědí.
    Považuji povinnou registraci do závodu za zbytečnou administrativu, kterou to, že budeš vědět kdo přijede na závody, nevyváží. Jezdci a jejich rodiče už tak mají s touto volnočasovou aktivitou dost jiných starostí, takže přenést na ně další povinnost nevidím jako dobrý krok. Nota bene, taky tady vzniká pěkná databázička sportovního odvětví Slovenské republiky a okolních vesnic, takže doufám v širokou diskusi, pokud by měla naše komise podobné cukání..

    1. radek janka Autor příspěvku

      “Systém nedovolí registraci po uzávěrce, pořadatel to může udělat ráno v den závodu se zohledněním vyšším startovným…”. Z pohledu časoměřiče: mít přihlášené všechny už v pátek večer a v klidu si doma přichystat karty by bylo lepší než když se všichni nahrnou těsně před koncem registrace.

      Pochopil jsem to tak, že Slováci mají na svazu trial na stejné laťce jako ostatní disciplíny – a to jak včetně financování, tak včetně “nástrojů” typu registrace. U MTB maratonu se to asi bez registrace předem zvládnout nedá. U nás se diskuze o tom, jestli přihlašovat nebo nepřihlašovat předem vedou už několik let…

      1. Richard Daněk

        Ahoj všem,
        problém je že pokud zdraví jezdce to dovolí tak nemám problém přijet pokud jsem se přihlásila přijde zranění či nějaký problém, a nemůžu zúčastnit, tak je to navíc tohle hlídat všechny členy pokud se nemohou zúčastnit na poslední chvíli a odhlašovat je.
        Navíc pokud jste pročítali propozice v Rudině, pokud neodhlásíš ta zaplatíš za přihlášené jezdce startovné.
        Za mě nesouhlasím a mělo by to být pro Slováky když si to žádají. Tohle není způsob jak dostat jezdce na závody, klub musí závody udělat tak aby se tam všichni těšili
        S pozdravem Richard z Veselí nad Moravou.

  2. Janka Kucová

    Dobrý deň,
    teraz som si až prečítala diskusiu, pokúsim sa vysvetliť. Ak mám nahádzaných jazdcov v klubovom konte, tak ich prihlásenie na súťaž mi trvá asi tak 2 minúty – hovorím o prihlásení 14-tich jazdcov. Takže zbytočnou administratívou by som to nenazvala. O klubové konto sa stará zástupca klubu – môžu byť aj viacerí. Jediný kto má “viac roboty” je zástupca klubu, ten prihlási všetkých. Rodičia sú práveže od toho odbremenení. Jazdci, ktorí si chcú pretek vyskúšať a nie su v klube, do kolonky klub napíšu napr. mesto. V triale na to nie sme zvyknutí, v iných disciplínach a športoch sa nikto nad tým nepozastavuje. Nie si prihlásený – neštartuješ.

    Viem, že slovenský pohár sa nedá porovnať s MS, ale všetci sme boli radi ak sme výsledky z Číny mohli sledovať online. Tak prečo sa brániť novým veciam? Ja si myslím, že to zvyšuje kredit odvetvia ako takého.

    Áno vo všetkých propozíciách máme napísané, že pokiaľ sa jazdec prihlási a nepríde, musí zaplatiť štartovné. Je to zamerané na slovenských jazdcov, chceli sme ich prinútiť k zodpovednosti a zdá sa mi to fér voči organizátorovi napísať jednu vetu, že neprídem. Lebo aj jazdci majú nielen práva, ale aj povinnosti.

    Prekvapuje ma, že online registrácia sa vníma ako prostriedok na odradenie jazdcov štartovať na súťaži.

    Inak, ďalším bonusom je zjednodušená spolupráca so zvazom. Potrebujem zistiť účasť jazdca na súťažiach, nevyhľadávam ho vo všetkých výsledkoch, kliknem na jeho meno a vidím, kde bol a ako sa umiestnil, môžem sledovať štatistiky aké si vymyslím…

    Rada odpoviem na prípadné ďalšie otázky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *