Report: ČP Veselí nad Moravou

První soutěž Českého poháru v cyklotrialu 2019 hostilo Veselí nad Moravou. Zdejší trialpark je “Versailles” mezi českými trialparky, před závodem navíc kompletně přestavěli betonovou sekci. Tím, že v místním klubu mají jezdce se zkušenostmi jak z mládežnické reprezentace, tak ze světových pohárů UCI, dokáží připravit tratě odpovídající úrovně. A to potvrdili i sami účastníci sobotní soutěže – tratě podle nich nebyly tak náročné, aby si nezajeli, současně se ale naplno projevila výhoda nových pravidel: jen dva jezdci z celého více než sedmdesátičlenného startovního pole (včetně mládežnických kategorií) dokázali čistě projet všech 42 branek, které je na sedmi sekcích čekaly. Stavitel tratě tak má od letoška v rukou skvělou možnost připravit trať, na které se každý sveze – a přitom až poslední jedna dvě branky rozhodnou o vítězi závodu.

Jak probíhaly dětské kategorie si můžete přečíst na webu Youth Games. V dospělých kategoriích se sešla mezinárodní sestava Česko – Slovensko – Polsko. Na červených tratích v expertech zvítězil Ondra Krúpčik, druhý skončil Tadeáš Kříž.

V kategorii elite 26″ dal českým jezdcům za vyučenou teprve šestnáctiletý slovenský junior Andrej Galovič – nový karbonový šestadvacetipalcový clean mu zjevně sedl a na tratích předvedl krásnou jízdu odměněnou krásnými body. Druhé místo si odvážel Lukáš Müller (České Budějovice), třetí Tomáš Žoržo Eibl (Děčín).

Mezinárodní účast zdobila i elite 20″. Po vyrovnaném prvním kole dokázal slovenský jezdec Ján kočiš ve druhém získat plný počet bodů (420) a právem mu tak náleží zlatá medaile. Se stříbrnou se musel spokojit Václav Kolář (Blansko), bronz putuje do Polska na krku Dawida Waclawczyka.

Veliké poděkování patří jak pořadatelům za tip-top nachystané tratě, tak rozhodčím za jejich výkony. Pokud byste se chtěli přidat a podpořit český cyklotrial jako rozhodčí na závodech, může vaše rozhodnutí podpořit navýšená odměna 1200 Kč za den. A to už stojí za úvahu, ne? 🙂

Kompletní výsledky najdete na příslušné stránce (“Výsledky”), máme tu i několik fotogalerií z akce:

  • od Petra Kozla (Veselí n/M) na Rajčeti
  • od Pavla Kůřila (Kyjov) na Zoneramě
  • od Pavly Andrlové (rovněž Kyjov) taktéž na Zoneramě

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *