SP Albertville: Skvělý úspěch Hlavatých

Skvělým výsledkem zakončili víkendový Světový pohár v Albertville Erika a Samuel Hlavatí (SVK). Erika v ženské elitě postoupila do finálové šestky, kde nakonec obsadila páté místo. Samo v elite 20″ nejprve hladce proplul z druhého místa ve své skupině do semifinále a tam to přišlo: za sebou nechal taková jména, jako je Koekoek, Ruiz nebo Palau a se 16 TB skončil na osmém místě – od postupu do finále jej přitom dělily pouhé dva trestné body!

České barvy tentokrát na startu chyběly, i bez nich ale nastoupilo 126 závodníků.V nejpočetnější kategorii elite 20″ zvítězil ve finále Španěl Abel Mustieles (4 TB), následovaný krajanem Benito Rosem (10 TB) a Švýcarem Lucienem Leiserem (13 TB). Za zmínku stojí čtvrté místo dalšího Španěla, terpve 17 letého Alejandro Montalvy (15 TB), kterého od Rose dělí věkový rozdíl 19 let. A jak už bylo zmíněno v perexu, skvěle zajel Samuel Hlavatý.

Jestliže v předchozí kategorii dominují Španělé, tak elite 26″ je v rukou Francie. Vítězem je tentokrát Gilles Coustellier, který finále zvládl s jediným trestným bodem, druhý Vincent Hermance (8 TB) a třetí Brit Jack Carthy (10 TB).

Ženská elita letos nabízí napínavý souboj mezi obhájkyní loňského vítězství Ninou Reichenbach (GER) a Manon Baseville (FRA), která jí jde nekompromisně „po krku“. V Albertville dojely obě rivalky shodně s 8 TB, ve prospěch Němky rozhodl vyšší počet dvojek a Francouzska se tak musela po vítězství v minulém kole spokojit opět „jen“ s druhým místem. Třetí pozici brala Švýcarka Debi Studer – zde bych navázal na předchozí příspěvek Jirky Damborského „Švýcarské postřehy„: Debi se svým terénním pick-upem pravidelně doprovází švýcarský mládežnický tým na World Youth Games a je vidět, že rozhodně má dostatek zkušeností, které může předávat.

Finálový závod Světového poháru se pojede na konci září v belgických Antwepách a závodníci v něm získávají dvojnásobek seriálových bodů – takže pořadí se může ještě různě zamíchat. Vy si můžete prohlédnout výsledky z Albertville (results) i celkové průběžné pořadí (standings) prohlédnout na stránkách UCI.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *